ניהול בניין משותף זה הפיתרון הטוב ביותר לבניין שאף אחד לא מעוניין להיות וועד הבית, הדיירים עסוקים בעניינם בעבודה ובחיים ואין להם את הזמן הידע ןהיכולת לטפל במערכות של הבניין, בגבייה של דמי הוועד ובפיתרון תקלות.
מקרה נוסף יכול להיות שבניין משותף מורכב מידי עם מספר גדול של דיירים, לוועד הבית לא יהיה את הזמן הידע והאפשרות לטפל ובמקרה זה הוא חייב לקחת גוף חצוני – חברת ניהול שתנהל עבורו ועבור הדיירים את הבניין המשותף.
מה כולל ניהול הבניין?
גבייה של מיסי וועד הבית
תחזוקה שוטפת של המעליות
ניקיון
גינון
טיפול ותחזוקה של מערכות הבניין כגון, מז"חים, משאבות מים, בריכת מים, ציוד כיבוי אש ועוד
תחזוקה, טיפול ובדיקת מעליות
לבטח את הבניין בביטוח שכולל צד ג', נזקי צנרת מבנה, ביטוח נושאי משרה בוועד, רעידת אדמה ועוד
העבודה של חברת הניהול היא שוטפת ודורשת ביקורים תכופים בבניין על מנת לוודא שהעבודה מתבצעת על הצד הטוב ביותר ואין טוב כמו מראה עיניים.
ניהול בניין משותף שומר על הבניין לאורך זמן, על בטיחות ותחזוקה נאותה של השטחים המשותפים ומייצר איכות חיים לדיירים.
כדי לבחור חברת ניהול יש להתרשם מהידע ומהניסיון של החברה ולקבל המלצות מוועדים כדי להתרשם מהיכולת שלה לספק את השירות הנדרש לאורך זמן. החכמה היא לקחת חברה שמסוגלת ויושעת לספק שירות איכותי לאורך שנים ויודעת לספק דוחות ועדכונים של הוצאות והכנסות לאורך זמן, לספק מענה מהיר לתקלות, ליזום תחזוקה מונעת כדי לא להגיע לתחזוקת שבר. כדי לעשות זאת בוחנים את האלטרנטיבות והשיקול היחידי לא צריך להיות עלות הניהול אלא גם ההתרשמות המקצועית, החיבור האנושי בין הצדדים, סך הכל הולכים לעבוד צמוד זה עם זה וחשוב ביותר שהעבודה בין חברת הניהול לוועד הבית תהיה הרמונית.